Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Se redeschide La Samaritaine

Se redeschide La Samaritaine

Pe 19 iunie se va redeschide pe rue de Rivoli, in Paris, celebra La Samaritaine, așa cum informează ziarul Le Figaro. Emblematicul mare magazin de lux istoric din centrul Parisului, edificat în 1870 de arhitecții Franz Jourdain și Henri Sauvage a fost închis pentru restaurare mai bine de 16 ani, iar lucrările de restructurare actuale au costat 750 milioane de euro.

La Samaritaine include 4 edificii distincte și constituie o bijuterie arhitectonică Art Nouveau și Art Deco. Aceasta va fi reinaugurată de proprietarul ei, compania LVMH iar interioarele spectaculoase vor găzdui pe lângă magazine, un hotel de lux cu vedere spre Sena, 4 restaurante, birouri și chiar un ansamblu de locuințe sociale girate de France Habitat.

Monumentul istoric, cu mozaicuri, emailuri, vitralii și feronerii de epocă a fost repus în valoare prin efortul creativ concertat al unor arhitecți valoroși ai momentului precum Cabinetul Sanaa, Hubert de Malherbes, Cigue și alții.

 

Citiţi integral: https://www.lefigaro.fr/societes/apres-seize-ans-de-fermeture-la-samaritaine-rouvrira-ses-portes-le-19-juin-a-paris-20210530