Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Sondaj: Curator de muzeu – în primele cinci meserii care se bucură de încrederea publică în Marea Britanie

Sondaj: Curator de muzeu – în primele cinci meserii care se bucură de încrederea publică în Marea Britanie

Respectivul sondaj a fost publicat de Ipsos MORI, care realizează de cel mai mult timp un asemenea studiu în UK, arată Hyperallergic.com.

Persoane de peste 18 ani au fost întrebate dacă ar avea încredere că exponenţi ai 30 de profesii le spun adevărul. Sondajul a avut două eşantioane de 1.007, respectiv 1.009 persoane. Pentru primul eşantion interviurile telefonice s-au desfăşurat între 29 octombrie şi 4 noiembrie, iar interviurile pentru al doilea eşantion au avut loc între 5 şi 10 noiembrie.

Pe primele patru locuri în clasamentul încrederii se află profesiile asistent medical, bibliotecar, medic şi profesor

Pe ultimele locuri în acest clasament se află oamenii de afaceri, jurnaliştii, miniştrii, alţi politicieni şi executivii din advertising.

Potrivit rezultatelor, 93% dintre persoanele cu diplomă au spus că au încredere în curatorii de muzeu, în timp ce doar 76% din cei fără diplomă au dat acelaşi răspuns.

“Rezultatele sondajului au fost publicate în contextul în care profesia de curator de artă este pusă sub semnul întrebării. În Marea Britanie şi în lume, curatorii sunt chestionaţi legat de modul în care achiziţionează, expun şi contextualizează opere – fie că este vorba de obiecte furate de regimuri coloniale sau de lucrări legate de subiecte tabu, de exemplu violenţa de gen”, scriu cei de la Hyperallergic.