Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Sothebys în Monaco
Sothebys în Monaco

Sothebys în Monaco

Începând cu 1 iulie, până în octombrie, Sothebys deschide un spațiu expozitiv de tip pop-up la Monaco, profitând pe durata verii de afluxul vizitatorilor înstăriți alături de prezența obișnuiților milionari și mari colecționari ai locului. Spațiul va fi inaugurat cu o selecție de maxim prestigiu: Picasso, Braque, Picabia, Leger, Renoir, Matisse și contemporanii Cy Twombly, Fontana, Boetti, Burri. Deja prezentă la Monaco de mai bine de jumătate de secol cu birouri de achiziții și mediere Casa de licitații Sothebys dorește prin această amplificare a spațiului său de manevră în Principatul de pe Coasta de Azur o ecloziune spectaculoasă a vânzărilor private, cu marjă de operare în afara datelor calendaristice organizate pentru licitațiile clasice.

Inițiativa este secondată vara aceasta de alte câteva, la fel de prestigioase: târgul internațional de artă Art Monte Carlo (care se va deschide pe 15 iulie), spațiul Christie’s la Cipriani și 2 alte megagalerii internaționale care inaugurează spații în principat – Hauser & Wirth și Johan Konig, precum și așteptata retrospectivă Giacometti la Forum Grimaldi – toate certificând încă o dată prosperitatea colecționarilor, apetența publicului amator de artă și potențiala anvergură a investițiilor în artă.

Citiți integral: https://bit.ly/3kghQ2u