Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Tort de nuntă creat de Joana Vasconcelos, deschis spre vizitare
vasconcelos, foto andrew matthews pa wire

Tort de nuntă creat de Joana Vasconcelos, deschis spre vizitare

O sculptură de 12 metri înălțime în forma unui tort de nuntă creată de artista portugheză Joana Vasconcelos poate fi vizitată la Waddesdon Manor din Aylesbury, Buckinghamshire.

Artista și-a prezentat recent pavilionul sculptural în stilul unui tort de nuntă cu trei etaje. Sculptura este îmbrăcată în plăci ceramice și a fost instalată în livada de la Waddesdon, lângă fabrica de lactate din secolul al XIX-lea a domeniului.

Proiectul a fost comandat de Fundația Rothschild.

Tururile de vizitare a sculpturii, care durează 45 de minute și costă 15 lire sterline, se vor desfășura până în luna octombrie.

Reprezentanții Waddesdon Manor au declarat, potrivit BBC, că designul a fost o „continuare jucăușă a istoriei de a plasa clădiri fanteziste în grădini și peisaje” și spun că turul este „o experiență unică și bogată din punct de vedere senzorial”.

De cealaltă parte, Joana Vasconcelos a mărturisit că sculptura „Wedding Cake” a fost cel mai ambițios proiect al ei de până acum.

Credit foto: Andrew Matthews/ PA Wire