Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Un cuplu olandez a returnat Mexicului 17 opere create în perioada precolumbiană
ministerul culturii din mexic opere precolumbiene

Un cuplu olandez a returnat Mexicului 17 opere create în perioada precolumbiană

Hubert De Boer şi Liesebeth Mellis aveau respectivele lucrări de trei decenii, arată Ministerul Culturii din Mexic, care nu a precizat cum le-au achiziţionat cei doi.

Potrivit ArtNews.com, De Boer şi Mellis au realizat cât de importante sunt aceste creaţii când au vizitat o expoziţie de artă aztecă la Muzeul de Etnografie din Leiden. Institutul Naţional de Antropologie şi Istorie din Mexic a girat autenticitatea obiectelor şi a descoperit că proveneau din mai multe grupuri indigene din perioada precolumbiană.

Guvernul mexican a făcut multiple eforturi pentru a opri vânzarea de opere create în perioada precolumbiană şi continuă să ceară returnarea în ţară a acestora.

De exemplu, în noiembrie, anul trecut, ambasada Mexicului din Franţa şi-a manifestat îngrijorarea privind anunţatele licitaţii la Artcurial şi Christie’s, care cuprindeau asemenea obiecte. În ciuda mesajelor transmise, aceste tranzacţii au avut loc.

Credit foto: Ministerul Culturii din Mexic, via ArtNews