Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Un demon de 18 metri înălțime creat de Damien Hirst, instalat în Londra
london,/,united,kingdom, ,march,18,2019:,aerial,drone

Un demon de 18 metri înălțime creat de Damien Hirst, instalat în Londra

Un demon de 18 metri înălțime, sculptură din bronz creată de Damien Hirst în seria „Wreck of the Unbelievable” și prezentată inițial la Bienala de la Veneția în 2017, va fi instalat în Londra.

„Demon with Bowl” este cea mai mare sculptură a lui Hirst din seria „Wreck of the Unbelievable” și ea va eclipsa telegondola londoneză, urmând să fie amplasată pe malul Tamisei, în Peninsula Greenwich, potrivit theartnewspaper.com.

În prezent, dezvoltatorul Knight Dragon – care se ocupă de remodelarea zonei unde se află arena O2 – așteaptă aprobarea pentru amplasarea acesteia.

„Demon with Bowl” se va alătura altor trei sculpturi mai mici din seria „Wreck of the Unbelievable” – „Hydra and Kali”, „Mermaid” și „The Divers”.

Lucrările din serie au fost create în ediții de trei. Inițial, a fost vehiculat că prețul pentru „Demon with Bowl” a fost stabilit la 14 milioane de dolari. Nu este clar, momentan, ce versiune a sculpturii va fi instalată în Greenwich. O alta se află în prezent la un hotel din Las Vegas.

Sculpturile lui Damien Hirst nu sunt singurele în peninsulă. Acolo se află și creații semnate Antony Gormley, Gary Hume, Richard Wilson, Thomson & Craighead, Alex Chinneck și Allen Jones. Ele sunt parte din traseul public The Line.

Foto: Greenwich Peninsula/ Credit: Shutterstock