Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Un milion de fotografii rar văzute din colecția Courtauld, publicate online
centrala electrică bankside londra acum tate modern. arhitect sir giles gilbert scott. 1957 60

Un milion de fotografii rar văzute din colecția Courtauld, publicate online

Un milion de fotografii rar văzute din colecția Courtauld sunt acum publicate online, după aproximativ șase ani în care 2.000 de voluntari cu vârste cuprinse între 18 și 86 de ani au lucrat îndeaproape cu The Courtauld pentru a cataloga fiecare imagine din colecția The Conway Library – majoritatea dintre acestea nefiind vreodată văzute. Alți 12.000 de voluntari au participat la proiect de la distanță, online.

Colecția fotografică a Bibliotecii Conway poate fi explorată online prin intermediul site-ului The Courtauld începând din 28 aprilie 2023.

Situată la The Courtauld – Somerset House din Londra, Biblioteca Conway conține mai mult de 1 milion de imagini care datează de la începuturile fotografiei și până în prezent: fotografii și decupaje de arhitectură, sculptură, picturi și obiecte decorative din întreaga lume, inclusiv fotografii rare din secolul al XIX-lea ale arhitecturii mondiale, imagini inedite care dezvăluie pagubele provocate de bombardamente în Europa în cel de-al Doilea Război Mondial și fotografii ale lui T.E. Lawrence din Arabia Saudită. Proiectul include 160.000 de printuri realizate de Anthony Kersting, cel mai important fotograf de arhitectură britanic al secolului XX, care documentează expedițiile sale extinse prin Orientul Mijlociu.

Proiectul de digitalizare, susținut de National Lottery Heritage Fund, a devenit cel mai mare și mai divers din istoria Courtauld, introducând noi categorii de public și descoperind perspective în această colecție remarcabilă. Întreaga colecție este acum disponibilă sub formă de imagini de înaltă rezoluție, facilitând utilizarea bibliotecii ca instrument de cercetare și educație și permițând accesul unui public mai larg.

Fondată de jurnalistul, alpinistul, politicianul și istoricul de artă Lordul Conway de Allington, colecția Conway Library a fost lăsată moștenire Institutului de Artă Courtauld la înființarea acestuia, în 1932. De atunci, colecția s-a dezvoltat continuu ca una de învățare și cercetare, cu donații de la fotografi și colecționari.

Foto: Bankside Power Station London, acum Tate Modern. Arhitect Sir Giles Gilbert Scott. 1957 – 1960