Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Un tablou necunoscut de Jackson Pollock, descoperit în Bulgaria
jackson pollock

Un tablou necunoscut de Jackson Pollock, descoperit în Bulgaria

Un tablou necunoscut anterior al celebrului artist american Jackson Pollock a fost descoperit în Bulgaria de poliția care investighează contrabandişti internaționali de artă, au declarat oficialii.

Lucrarea ar putea avea o valoare de până la 50 de milioane de euro (54 de milioane de dolari), a precizat Radioul Național Bulgar, citând experți.

Reprezentant al mișcării expresioniste abstracte

Mai multe persoane, inclusiv cetăţeni bulgari, au fost arestate în cadrul operaţiunii internaţionale, a informat marţi agenţia de stat BTA. Raportul nu a oferit o descriere a picturii sau alte detalii despre lucrare.

Pollock, o figură majoră a mișcării expresioniste abstracte din anii ’40 și ’50, era cunoscut pentru tehnica sa de a turna, „picura” vopsea pe pânze mari. El a murit în 1956.

„Aceasta este o operațiune internațională cu participarea Europol, a Greciei și a altor țări”, a declarat Petar Todorov, secretarul șef al Ministerului Afacerilor Interne al Bulgariei, potrivit agenției de știri Novinite. „Spre marea noastră bucurie, am reușit să înființăm și să păstrăm acest tablou și în momentul de față expertiza arată că este un original”.