Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
„Veronese virtual” – O experiență de realitate virtuală la National Gallery din Londra

„Veronese virtual” – O experiență de realitate virtuală la National Gallery din Londra

„Virtual Veronese” este o experiență de realitate virtuală care va fi deschisă în martie 2022 la National Gallery din Londra iar publicul va putea vedea cum ar fi arătat tabloul „The Consecration of Saint Nicholas” a lui Paolo Veronese în cadrul său original și care este povestea creării sale.

Noua experiență de realitate virtuală creează o oportunitate de a aprecia pe deplin gloria altarului lui Veronese, evidențiat de arhitectura magnifică și frescele care l-au înconjurat cândva.

veronese

Multe dintre picturile de pe pereți ar fi atârnat inițial în spații care sunt foarte diferite de decorul galeriei de astăzi.

„Consacrarea Sfântului Nicolae” a lui Paolo Veronese a fost comandat în 1561 ca un altar pentru a fi agățat în biserica San Benedetto al Po, lângă Mantua, Italia.

Prin intermediul realității virtuale, publicul este invitat să vadă cum ar fi arătat această pictură în cadrul ei original și să-i descopere povestea. După ce își pune căștile, vizitatorul se va afla în interiorul unei reconstrucții digitale a bisericii San Benedetto al Po. Ghidul în această lume virtuală va fi patronul lui Veronese și starețul San Benedetto al Po, Andrea Asola.

„The Consecration of Saint Nicholas” se află în colecția National Gallery din 1826 – după doar câțiva ani de la înființarea instituției.

Pictura a fost scoasă din spațiul ei inițial în timpul războaielor napoleoniene și în 1811 și-a făcut loc pe piața de artă din Londra, de unde a fost achiziționată cu ideea că va fi atârnată pe pereții unei viitoare Galerii Naționale. Datorită tehnologiei digitale, pictura poate reveni acum, pentru prima dată în peste 200 de ani, în biserica pentru care a fost realizată.

Foto credit: National Gallery