Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Viaţa şi moartea în Egiptul Antic, explorate în cadrul unui tur la British Museum
british museum egiptul antic

Viaţa şi moartea în Egiptul Antic, explorate în cadrul unui tur la British Museum

Viaţa şi moartea în Egiptul Antic vor fi obiect de studiu în cadrul unui tur special la British Museum, care se desfăşoară între 18 iunie şi 18 decembrie.

Obiectele înmormântate cu egiptenii din acea perioadă sunt indicii legate de sensibilitatea şi dorinţele acelor persoane.

Un tur în afara programului obişnuit

Turul de peste o oră are loc dimineaţa, în afara programului standard al British Museum şi permite vizitatorilor să afle poveşti pe care altfel nu le-ar fi descoperit la „ore de vârf”.

Incursiunea în lumea egipteană include sarcofage pictate, statui şi obiecte, dar şi fresce din capela funerară a înaltului oficial Nebamun.

Cei interesaţi vor afla detalii despre ritualurile de înmormântare în Egiptul Antic, inclusiv legate de obiceiurile despre care se credea că îi protejează pe decedaţi în lumea de dincolo de moarte.

Credit foto: British Museum