Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Astronautul Tim Peake va deschide un hub de cercetare spațială în Leicester

Astronautul Tim Peake va deschide un hub de cercetare spațială în Leicester

Astronautul britanic Tim Peake va deschide un hub de cercetare spațială în Leicester, investiție de 100 de milioane de lire sterline.

Space Park Leicester va fi o bază în care vor colabora oameni de știință, cercetători și firme.

Profesorul Richard Ambrosi de la University of Leicester a declarat că aceasta va fi una dintre cele mai mari grupări de cercetători spațiali dintre toate instituțiile din Marea Britanie, citează BBC.

Parcul, aflat în apropiere de National Space Centre, este un proiect condus de universitate în parteneriat cu Leicester City Council și Leicestershire Enterprise Partnership (LLEP).

Aici vor fi făcute cercetări și observații. Richard Ambrosi a adăugat: „Sprijinul primit de la parteneri ne va ajuta să dezvoltăm tehnologii inovative și metode pentru a transforma modul de înțelegere a spațiului și planetei noastre în viitor”.

Tim Peake, care a participat la o misiune a Stației Spațiale Internaționale în 2015, a subliniat: „Space Park Leicester va evidenția slujbele interesante din sectorul spațial și va ajuta la intruirea, educarea și va inspira generații viitoare”.