Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Natură   /  Invitaţie la redescoperirea Grădinii Cişmigiu
agora cismigiu, curatorial

Invitaţie la redescoperirea Grădinii Cişmigiu

Dezbateri, tururi ghidate, ateliere de grădinărit și vizitarea unei expoziții cu imagini de arhivă cu și despre Cișmigiu se numără printre evenimentele organizate în această toamnă, concepute pentru a ajuta publicul să redescopere a doua cea mai veche grădină publică din Bucureşti.

Proiectul „Agora Cișmigiu – patrimoniu, comunitate, apartenență” este dedicat locuitorilor de toate vârstele din București și nu numai şi urmărește consolidarea și dezvoltarea coeziunii comunitare la nivel local, național și internațional.

Tururi şi ateliere de grădinărit

Proiectul cuprinde o serie de ateliere de grădinărit și de implicare civică, tururi ghidate și o expoziție cu imagini de arhivă. De asemenea, alături de Grupul de Inițiativă Civică Cișmigiu (reprezentanți ai comunității locale) va fi organizată o dezbatere la care au fost invitate principalele instituții publice care gestionează întreținerea și valorificarea Grădinii Cișmigiu, precum Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București.

Seria de evenimente începe pe 1 octombrie, cu o dezbatere publică găzduită în zona Foișorului — fostul Pavilion al Apelor Minerale, pentru a lua pulsul comunității în ceea ce privește bunele practici de întreținere a acestei grădini istorice și de valorificare a patrimoniului cultural. Tot atunci va fi vernisată şi o expoziţie de fotografie de epocă.

În noiembrie, cei interesaţi pot participa la un atelier de grădinărit în Cișmigiu sau la tururi ghidate de specialiști în protejarea și gestionarea patrimoniului cultural.

Credit foto: Asociația ARCHÉ