Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Natură   /  România – la Expo 2020 Dubai: Omagiu adus naturii autohtone

România – la Expo 2020 Dubai: Omagiu adus naturii autohtone

România va fi prezentă la Expo 2020 Dubai, ce începe la 1 octombrie, cu un pavilion care aduce un omagiu naturii autohtone, sub denumirea “New Nature”.

În pavilion este amenajat un bar special pentru o degustare de ape minerale, deoarece România deţine 60 % din resursele de apă minerală din Europa, după cum spun realizatorii, în filmul de prezentare de pe site-ul Expo 2020 Dubai. Mai mult, vizitatorii pot face şi un tur virtual ale habitatelor naturale protejate.

De asemenea, va fi proiectat un video realizat de Mircea Cantor cu un codalb care atacă o dronă în zbor, o reprezentare vizuală a “forţei naturii împotriva încercărilor continue ale oamenilor de a controla şi stăpâni mediul”.

Vizitatorii pot vedea ce urmă lasă pe internet, la un “confesional digital” iar ambasadorii pavilionului, personalităţi din diverse domenii, vor vorbi despre legătura om-natură.

Pavilionul este plasat în “Districtul sustenabilităţii” din cadrul epoziţiei şi va găzdui, până la finalul lui martie 2022, întâlniri de afaceri, concerte, evenimente speciale.

Credit foto: www.expo2020dubai.com