Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Natură   /  Un muzeu din Indonezia a fost creat din sticle şi pungi de plastic, pentru a trage un semnal de alarmă privind poluarea marină

Un muzeu din Indonezia a fost creat din sticle şi pungi de plastic, pentru a trage un semnal de alarmă privind poluarea marină

Mai mulţi activişti de mediu din Indonezia au dorit să tragă un semnal de alarmă privind gravitatea poluării cu plastic în oceane şi au creat un muzeu în totalitate din aceste deşeuri, în speranţa de a face oamenii să renunţe la obiectele de plastic de unică folosinţă, relatează Reuters.

Expoziţia a care poate fi văzută în oraşul Gresik din Java a fost creată în trei luni, din peste 10.000 de deşeuri din plastic: sticle, pungi şi paie care au fost adunate din râuri sau de pe plaje.

Elementul central este Dewi Sri, zeiţa locală a Prosperităţii, iar rochia sa lungă este realizată din pungi de plastic de unică folosinţă.

“Vrem să îi informăm pe cei care folosesc plastic de unică folosinţă”, a spus fondatorul muzeului, Prigi Arisandi.

Indonezia este una din ţările foarte afectate de poluarea de acest gen, fiind pe locul al doilea, după China, în ceea ce priveşte cantitatea de plastic din spaţiul marin, notează Reuters.