Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Societate   /  „Astronauţi amatori” vor orbita în jurul Pământului într-o navetă Space X

„Astronauţi amatori” vor orbita în jurul Pământului într-o navetă Space X

Patru “astronauţi amatori” vor obita în jurul Terrei, într-o misiune cu scop umanitar, numită Inspiration4, anunţă BBC.

Acesta este primul zbor de acest tip după cele ale celebrilor Richard Branson şi Jeff Bezos, iar călătoria a fost plătită de miliardarul american Jared Isaacman, ca va călători cu încă trei persoane. Este vorba de un lucrător în sistemul sanitar, un profesor care predă ştiinţe şi un analist de date.

Misiunea are ca scop să inspire oamenii să ia în considerare asemenea aventuri şi să strângă fonduri pentru medicamente din domeniul oncologiei pediatrice, de unde şi numele Inspiration4.

Cei patru vor orbita timp de trei zile într-o navetă realizată de compania SpaceX a lui Elon Musk la o înălţime de 575 de kilometri, cu 150 de kilometri mai sus decât Staţia Spaţială Internaţională.

Lansarea navetei cu cei patru curajoşi este programată la Kennedy Space Center din Florida, în jurul orei 3, în dimineaţa zilei de 16 septembrie.

Citiţi integral: https://www.bbc.com/news/science-environment-58561621?fbclid=IwAR2BTVluzUKBGO3sOROxXpIl0aA5gxfTQIMDp8m2IZz-ceDS9xu6gyZCcik