Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Big Ben va bate la miezul nopţii, la trecerea dintre ani

Big Ben va bate la miezul nopţii, la trecerea dintre ani

Informaţia este confirmată de Parlamentul britanic şi anunţată de BBC.

Celebrul ceas va bate de 12 ori, chiar dacă evenimentele publice de Revelion sunt anulate în Londra.

Va fi prima dată când Big Ben va fi activ, în patru ani, în contextul în care clădirea este supusă unor vaste lucrări de restaurare. De asemenea, acest moment va fi şi ultima dată când vechiul mecanism al ceasului va fi folosit.

Restaurarea turnului şi a celebrului Big Ben a început în 2017

Este cel mai amplu proces din istoria de 160 de ani a turnului şi costurile se ridică la 18,6 milioane de lire sterline. Ceasul a fost creat de Edmund Beckett Denison şi a fost instalat de Edward John Dent, în 1859.

Mecanismul ceasului cântăreşte 11,5 tone şi este compus din peste 1.000 de piese care au fost curăţate sau reparate. Aceste componente vor fi reasamblate în lunile viitoare.

Dar faţada ceasului, care şi-a recăpătat culorile originale, poate fi deja admirată şi, începând din primăvară, Big Ben va cânta din nou celebra melodie „Westminster Quarters”, care putea fi auzită în fiecare oră, de-a lungul zilei.

Unul dintre membrii echipei de mecanici implicaţi în proiect, Ian Westworth, a spus că Big Ben este “probabil cel mai celebru ceas din lume”. “Este un mare privilegiu pentru noi să punem mâna pe fiecare piesă a sa”, a adăugat el.