Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Societate   /  Biserica de lemn din satul Urși, România este marele câștigător al Premiilor Europene pentru Patrimoniu

Biserica de lemn din satul Urși, România este marele câștigător al Premiilor Europene pentru Patrimoniu

Biserica de lemn din satul Urși (România)  este marele câștigător al anului 2021. Biserica de lemn din satul Urși a fost selectată de către conducerea Europa Nostra, la recomandarea unui juriu independent de experți, să primească unul dintre Marile Premii în valoare de 10.000 de euro.

Este vorba de o frumoasă biserică de lemn din secolul al XVIII-lea care a fost restaurată în mod exemplar utilizându-se materiale și tehnici tradiționale și într-o manieră colaborativă,  facilitând schimbul de idei și cunoștințe între participanți internaționali.

A fost, de asemenea, selectată de publicul larg ca fiind cel mai apreciat proiect de patrimoniu din Europa. Aproximativ 7.000 de cetățeni din întreaga Europă au votat online pentru Premiul Publicului prin intermediul site-ului Europa Nostra, arată Reprezentanţa Comisiei Europene la Bucureşti.

Credit foto: Reprezentanţa Comisiei Europene la Bucureşti