Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Societate   /  Donații de 55 milioane de dolari pentru proiectul American Women’s History Museum al Smithsonian
cityscape,with,museum,of,natural,history,and,smithsonian,institution,building

Donații de 55 milioane de dolari pentru proiectul American Women’s History Museum al Smithsonian

American Women’s History Museum al Smithsonian, proiect pentru care nu sunt stabilite încă un loc de amenajare și o dată de inaugurare, a primit donații de 55 milioane de dolari.

Instituția cu 14 angajați a anunțat că a primit donații în valoare de peste 55 de milioane de dolari, inclusiv 10 milioane de dolari de la fundația moștenitoarei Walmart și colecționara Alice Walton, care este fondatoarea Crystal Bridges Museum of American Art din Bentonville, Arkansas, potrivit New York Times.

Printre alți donatori ai muzeului din Washington D.C. se numără Melinda French Gates, creatoarea de modă Tory Burch și avocații Mary și David Boies.

În timp ce orice potențială dată de deschidere a noului muzeu este departe, Muzeul Național al Femeilor în Artă este programat să se redeschidă în D.C., după o renovare majoră, în luna octombrie.

Muzeul va sublinia contribuțiile femeilor în politică, divertisment și știință

Fără o clădire sau chiar un loc stabilit, liderii Muzeului de Istorie a Femeilor Americane propus de Smithsonian și-au petrecut ultimii doi ani pentru a stârni interes și sprijin din partea donatorilor.

Calendarul pentru finalizarea muzeului rămâne incert, în timp ce oficialii se luptă pentru un loc proeminent pe promenada National Mall, care ar putea fi ocupat de o altă instituție Smithsonian, Muzeul Național al Latino-americanilor. Locul alternativ se află în apropierea malului estic al bazinului Tidal Basin. Congresul trebuie încă să desemneze în mod oficial spațiile.

„Împreună vom crea un muzeu care să celebreze femeile care au ajutat la construirea acestei țări”, a declarat Lisa Sasaki, directorul interimar al muzeului. „Aceste donații sunt esențiale în realizarea acestei viziuni”.

Indiferent de așteptare, cei 14 angajați ai Muzeului de Istorie a Femeilor Americane lucrează cu un buget anual de funcționare de aproximativ 2 milioane de dolari pentru a crea o listă pentru colecția instituției, care va fi extrasă din cele aproximativ 157 de milioane de obiecte aflate în posesia Smithsonian și, probabil, din noi contribuții de la donatori.

Sasaki a spus că muzeul va fi organizat în jurul unor teme, inclusiv contribuțiile femeilor în politică, divertisment și știință. Întrebată despre persoanele pe care vizitatorii s-ar putea aștepta să le vadă, ea a menționat-o pe sufragista și activista pentru drepturile civile Mary Burnett Talbert, actrița Anna May Wong, cunoscută din „Shanghai Express”, și cercetătoarea în domeniul cancerului la sân Shyamala Gopalan, care a fost mama vicepreședintelui Kamala Harris.

„Avem sarcina de a construi un muzeu care va servi publicului pentru foarte, foarte mult timp”, a mai spus Sasaki. „Din ADN-ul acestui muzeu, a existat o dorință de a fi incluziv”.