Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Societate   /  „eu sunt uranus”, expoziție a amintirilor urbane
expo eu sunt uranus

„eu sunt uranus”, expoziție a amintirilor urbane

„eu sunt uranus” este un proiect construit ca demers cultural și manifest artistic ce își propune recuperarea și conservarea memoriei cartierului bucureștean Uranus.

Deși nu mai există, Uranus nu a dispărut din amintirile locuitorilor săi. Proiectul cultural „eu sunt uranus” reprezintă o inițiativă care invită la explorare a comunității. Centrat pe spectacolul „câini vs. Uranus”, scris de Alexandru Ivanoiu și regizat de Alin Uberti, acest proiect aduce laolaltă teatru independent și explorare culturală.

O expoziție digitală, cu locurile și poveștile puse pe harta propriei memorii afective, este elementul final al proiectului. Expoziția online vine în continuarea misiunii proiectului și este un antrenament de asumare a orașului.

„eu sunt uranus” adresează o invitație tuturor celor care sunt legați, într-un fel sau altul, de locuri din Sectorul 5 să salveze memoria unui bloc, bănci, stații de autobuz ori copac, anexând fotografii galeriei online cu amintiri din cartier.

Prin intermediul unui formular, pot fi trimise fotografii ce reprezintă un loc drag din perimetrul Sectorului 5, alături de o scurtă poveste despre el.

Scopul este reunirea a 50 de fotografii și de povești ale unor locuri de păstrat în memorie, cu care să fie compusă o expoziție digitală, intimă și afectivă, a unui cartier care există dincolo de geografia sa proprie.