Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Societate   /  Licitaţie a unor sculpturi ce omagiază personalul medical, în beneficiul Seviciului Public de Sănătate britanic

Licitaţie a unor sculpturi ce omagiază personalul medical, în beneficiul Seviciului Public de Sănătate britanic

Sculpturi care au fost create în cadrul unui proiect ce aduce omagiu eforturilor pe care personalul medical din Serviciul Public de Sănătate din Marea Britanie (NHS) le-a făcut în timpul pandemiei COVID-19 vor fi licitate pe 12 octombrie, anunţă The Guardian.

Cea mai mare parte a sumei obţinute în urma acestei licitaţii va fi încasată de către NHS Charities Together – organizaţie care susţine personalul medical din sistemul public al Regatului Unit.

Respectivele 51 de sculpturi sunt cuprinse într-o instalaţie artistică numită “Gratitude”, care face o reverenţă în faţa curajului şi dăruirii lucrătorilor din sistemul sanitar.

Ele au fost create de artişti sau designeri britanici şi au forme care sugerează corpul uman, pentru a transmite mesajul că lucrătorii esenţiali sunt “împreună dar separaţi”, după cum scriu iniţiatorii proiectului, Wild in Art.

Întreaga instalaţie, care include şi relatări audio ale unor experienţe din pandemie, este prezentată în turneu în Manchester (3 – 12 septembrie), Edinburgh (17– 26 septembrie), Londra (1 – 10 octombrie).

Citiţi integralhttps://www.wildinart.co.uk/stories-of-gratitude/