Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Societate   /  Mausoleu roman „incredibil de rar” descoperit la Londra
mausoleu londra

Mausoleu roman „incredibil de rar” descoperit la Londra

Un mausoleu roman a fost descoperit pe un șantier din sudul Londrei de o echipă de la Muzeul de Arheologie din Londra (MOLA).

Descoperirea „incredibil de rară” reprezintă „cel mai intact mausoleu roman care a fost descoperit vreodată în Marea Britanie”, având podea interioară și un „mozaic uimitor”, a explicat MOLA într-un comunicat.

mozaic londra

Un total de 100 de monede, fragmente de ceramică și țigle de acoperiș au fost, de asemenea, descoperite la fața locului. Deși nu au fost găsite sicrie sau rămășițe umane, au existat peste 80 de înmormântări romane în apropiere. Acestea au inclus obiecte precum mărgele de sticlă și brățări de cupru.

Echipa crede că romanii mai bogați ar fi fost îngropați inițial în interiorul mausoleului.

„Redescoperirea acestui mausoleu roman și a mozaicurilor este o mărturie a trecutului nostru”, a declarat Catherine Rose, consilier pentru cartierul londonez Southwark.

Anul trecut, echipa a găsit în sit cel mai mare mozaic roman în mai bine de 50 de ani.

Birourile, magazinele și casele vor fi acum construite pe șantierul din Southwark, aproape de malul de sud al râului Tamisa. Acum că excavarea a fost finalizată, mausoleul urmează să fie restaurat și expus publicului.

Foto credit: Museum of London Archaeology