Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Societate   /  Muzeul Național de Istorie a României, mai mult de 85.000 de vizitatori anul trecut
national,museum,of,romanian,history,in,bucharest

Muzeul Național de Istorie a României, mai mult de 85.000 de vizitatori anul trecut

Muzeul Național de Istorie a României (MNIR) a înregistrat pe parcursul anului trecut mai mult de 85.000 de vizitatori, o creștere cu 33% față de anul anterior.

Potrivit datelor transmise la solicitarea curatorial.ro, muzeul a înregistrat anul trecut 86.835 de vizitatori la sediu, cu 22.590 mai mulți vizitatori față de 2022, când au fost înregistrați 64.245 de vizitatori.

În plus, numărul de vizitatori unici virtuali (ai site-ului și ai proiectelor virtuale ale muzeului) a fost, în 2023, de 514.236 (cu 159.581 mai mulți față de 2022).

Printre cele mai importante și populare expoziții ale MNIR din 2023 se numără „Dacia. Ultima frontieră a romanității”, încheiată în mai, după ce a fost prelungită două luni, și „În jurul Atacului de la Smârdan. Pictori ai Războiului de Independență în colecția MNIR”, deschisă la finalul lunii august, care a inclus tabloul monumental „Atacul de la Smârdan”, de Nicolae Grigorescu, ce a putut fi admirat după o absență de 20 de ani din atenția publică.

„Domnul Unirii”, portret în ulei al lui Alexandru Ioan Cuza realizat de Carol Popp de Szathmari, este expus până în luna martie la MNIR, care, pe 24 ianuarie, cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române, va fi deschis pentru public, iar accesul va fi gratuit.