Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Societate   /  Necropolă preromană descoperită în timpul unor săpături în Italia
necropola

Necropolă preromană descoperită în timpul unor săpături în Italia

O necropolă preromană, caracterizată prin bogate artefacte funerare, a fost descoperită în sudul Italiei în timpul săpăturilor pentru construcția unei centrale electrice, au anunțat autoritățile locale.

Necropola a fost descoperită în apropiere de Amorosi, la aproximativ 50 km de Napoli, în timpul săpăturilor preliminare pentru construirea unei stații electrice legate de o linie de tren de mare viteză, au precizat acestea într-un comunicat.

88 de morminte

Cele mai bine conservate dovezi arheologice au fost descoperite într-o zonă de înmormântare de aproximativ 13.000 de metri pătrați, care datează din ultimele etape ale Epocii Fierului și din secolele VIII-VII î.Hr. și include 88 de morminte.

În mormintele masculine au fost găsite arme, în timp ce mormintele feminine includeau ornamente din bronz, cum ar fi brățări și pandantive.

„Artefactele funerare au inclus, de asemenea, cantități mari de vase de diferite forme, adesea stivuite unele peste altele, de obicei așezate la picioarele defunctului într-un spațiu rezervat”, a declarat autoritatea locală pentru patrimoniul cultural.

„Această descoperire arheologică este de o importanță decisivă pentru istoria culturii noastre”, a declarat primarul din Amorosi, Carmine Cacchillo.