Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Societate   /  O mască din aur veche de trei milenii, descoperită într-o necropolă regală din China
Arheologie, ilustratie, Curatorial

O mască din aur veche de trei milenii, descoperită într-o necropolă regală din China

O mască de aur, veche de 3.000 de ani, a fost descoperită în China, într-un loc desemnat pentru mormintele regale, informează Art News.

Obiectul preţios ar fi aparţinut dinastiei Shang (1600 – 1046 înaintea Erei Noastre) şi a fost deshumat de experţi, în regiunea Henan, din centrul ţării.

Un obiect rar

Potrivit experţilor, societăţile din acea perioadă, din regiunea Henan, au format bazele Chinei moderne. În acelaşi sit arheologic au mai fost descoperite obiecte de aur şi bronz. De asemenea, în morminte existau monede şi arme, cele din urmă create din bronz şi jad.

Până în prezent, puţine obiecte de aur descoperite au fost atribuite dinastiei Shang. Astfel, specialiştii trebuie să stabilească dacă respectiva mască a fost creată în regiunea în care a fost dezgropată sau a fost adusă din altă zonă, cel mai probabil prin intermediul  comerţului.