Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Societate   /  Postul de director al British Museum, promovat cu un salariu de £216.000 pe an

Postul de director al British Museum, promovat cu un salariu de £216.000 pe an

Postul de director al British Museum, încă neocupat, este promovat cu un salariu de aproximativ 216.000 lire sterline pe an, iar candidatul selectat va trebui, între altele, să facă eforturi pentru a restabili reputația instituției după scandalul început anul trecut.

George Osborne, președintele instituției, caută un director pentru British Museum „în interiorul sau în afara sectorului”. Persoana aleasă pentru acest rol va câștiga 215.841 de lire sterline pe an.

Muzeul londonez l-a avut la conducere pe Mark Jones, ca director interimar, de la plecarea lui Hartwig Fischer, care a demisionat după ce s-a aflat că 2.000 de artefacte din colecție au fost furate sau deteriorate.

Potrivit unui anunț de angajare publicat de firma de recrutare Saxton Bampfylde, următorul director va trebui să strângă fonduri pentru renovarea muzeului din Bloomsbury și să se asigure că colecția sa este sigură și accesibilă. Înscrierile sunt așteptate până la 26 ianuarie.

Într-un mesaj, Osborne recunoaște că muzeul a avut un „an greu” și că acesta se află „în centrul discuțiilor la nivel global privind validitatea așa-numitelor «muzee universale»”, făcând referire la controversele cu privire la mai multe obiecte din colecția sa, citează The Standard.

Sculpturile din Partenon, statuile mari de piatră din Insula Paștelui și bronzurile din Benin se numără printre bunurile disputate.

„Îi încurajez să aplice pe toți cei care cred că au cunoștințele, abilitățile, energia și temperamentul necesar pentru a conduce unul dintre cele mai mari muzee din lume”, mai spune Osborne.

Sursă de inspirație pentru personal și sistem decizional eficient

În anunțul de angajare mai e precizat că muzeul caută o persoană care să poată „motiva și inspira o echipă diversă de personal curatorial și necuratorial” și „să stabilească un sistem robust pentru a promova un proces decizional eficient și conform în cadrul muzeului”. În plus, persoana care va deveni director al muzeului va trebui să găsească resurse și să realizeze renovarea.
Muzeul a primit deja o finanțare de 50 de milioane de lire sterline de la gigantul petrolier BP pentru a contribui la planurile sale, ceea ce a provocat controverse cu grupurile de campanie ecologiste.

Este vizată spre renovare Western Range, care găzduiește în prezent colecții din Egiptul, Grecia și Roma antice, și organizarea unui nou centru energetic pentru a ajuta la „eliminarea treptată” a utilizăriii combustibililor fosili.

În plus, muzeul caută un director adjunct, după ce Jonathan Williams a plecat în urma unei anchete privind obiectele dispărute din colecție.
Ulterior raportului independent, a fost recomandat ca instituția să finalizeze inventarul colecției și să elimine orice lacună în înregistrarea obiectelor.