Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Societate   /  Spaţii din Bucureşti devin loc de joacă, între 17 şi 19 septembrie, la Street Delivery

Spaţii din Bucureşti devin loc de joacă, între 17 şi 19 septembrie, la Street Delivery

Mai multe spaţii din Capitală, printre care Strada Arthur Verona şi Dealul Spirii vor deveni un  loc de joacă pentru bucureşteni, în cadrul Street Delivery, un eveniment dedicat artei urbane, care se află la cea de-a XVI-a ediţie.

Tema Street Delivery de anul acesta este “Leapşa!”, iar organizatorii anunţă că în locul unui singur spaţiu de desfășurare a evenimentului, vor exista patru zone principale care vor fi revitalizate.

Astfel, pe Strada „Arthur Verona” vor fi trei puncte de interes: librăria Cărtureşti , Casa Mincu (Grădina OAR) şi partea de stradă dintre Grădina Icoanei și Grădina Universitarilor (Unteatru Open-Air), de la Biserica Anglicană până în strada Calderon.

În curtea Senatului, la Palatul Parlamentului, cei de la Street Delivery spun că vor transforma, pentru trei zile, o parte semnificativă din Dealul Spirii, atât de încărcat de tenebrele istoriei.

Între staţia “Timpuri Noi” și Nod Makerspace  va avea loc Dâmbovița Delivery, cu activități pe apă și pe uscat sau chiar în spaţiul Industria Bumbacului.

La Baza Sportivă “Cireșarii” (Piața Domenii),  organizatorii Street Delivery anunţă că vor ajuta Asociația  de Părinți “să ceară în moduri creative redeschiderea unui spațiu verde  ținut sub lacăt de peste 13 ani”.

Potrivit acestora, “Street Delivery este o inițiativă civică de recuperare a spațiului public și de imaginare a unor orașe mai prietenoase cu oamenii pornită în 2006 de Fundația Cărturești și Ordinul Arhitecților din România”.

Identitatea vizuală a ediţiei de anul acesta este semnată de Alina Marinescu.

“Nu ne vom mai concentra pe o singură stradă, ci vom redescoperi întregul oraș și comunitățile lui active, creative, civice. Ne distanțăm fizic, dar ne apropiem social!”, este mesajul evenimentului.

Credit foto: Facebook/Street Delivery