Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Societate   /  Sute de graffiti, descoperite într-o catedrală din Scoția
catedrala, scotia, dr antonia thomas, uhi

Sute de graffiti, descoperite într-o catedrală din Scoția

Simboluri masonice, descântece medievale, mesaje din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, nume din epoca Victoriană și un sticker din anii 1980 se numără între cele șase sute de graffiti descoperite, în urma unui studiu minuțios, pe zidurile unei catedrale din Scoția.

Zidurile catedralei St Magnus din Kirkwall au fost analizate de ghidul Melba Leonard, care a făcut niște descoperiri cel puțin interesante.

Ea a declarat pentru BBC Radio Orkney că a fost încântată să facă acest studiu și că spera să găsească o cruce făcută de vikingi. A descoperit însă o stea din perioada medievală care a fost descrisă de arheologi drept „misterioasă”. Este posibil ca steaua să reprezinte resturi ale unui descântec ritualic de protecție.

Leonard a precizat că este „interesant” că urmele au fost subliniate într-un nou ghid al catedralei care are o vechime de aproximativ 900 de ani.

Custodele catedralei, Fran Flett Hollinrake, a spus că aceste însemne au fost lăsate de „oameni obișnuiți”.

Proiectul a fost derulat de Orkney Archaeology Society, cu sprijinul Heritage Lottery Fund.

Credit foto: dr. Antonia Thomas, Archaeology Institute de la University of the Highlands and Islands