Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Societate   /  Un nou Muzeu Național de Arheologie în Atena
national archaeological museum proposal @hellenic ministry of culture and sports

Un nou Muzeu Național de Arheologie în Atena

Un nou Muzeul Național de Arheologie în Atena va fi proiectat de David Chipperfield Architects, care a câștigat concursul internațional demarat de stat.

Biroul de arhitectură, care are sedii la Londra și Berlin și care lucrează cu firma elenă Alexandros N Tombazis & Associates, a fost ales în fața a 10 echipe rivale.

Printre finaliști s-au numărat SANAA, Herzog & de Meuron, Diller Scofidio + Renfro, Adjaye Associates, OMA, Atelier Jean Nouvel și Kengo Kuma & Associates, potrivit architectsjournal.co.uk.

Firma britanică a mai câștigat recent concursuri de profil – pentru o nouă clădire a London School of Economics (120 milioane de lire sterline), în august, și pentru o anexă cu destinație mixtă pentru Parlamentul Canadei (270 milioane de lire sterlline), în luna mai.

Noul muzeu din Atena, în dialog constant cu societatea

Noul muzeu din Atena va fi construit în piața din fața actualului Muzeu Național de Arheologie din Atena, pe bulevardul Oktovriou 28, în centrul capitalei.

Ministrul Culturii și Sportului, Lina Mendoni, a declarat: „Propunerea realizată de birourile David Chipperfield și Alexandros N. Tombazi ilustrează viziunea, creează un reper unic în țesutul urban și este centrată pe oameni. Ea pune în valoare dimensiunea națională a Muzeului Național de Arheologie, care îl conectează la scena mondială. Aș dori să subliniez faptul că toate propunerile depuse sunt de înaltă calitate, ca estetică și viziune, și îndeplinesc pe deplin specificațiile pe care le-am stabilit. Ne dorim un muzeu orientat spre exterior, în dialog constant cu societatea, cu o privire dinamică spre viitor”.

Muzeul a fost fondat la sfârșitul secolului al XIX-lea și are în colecție peste 20.000 de piese, concentrându-se pe antichități din întreaga țară.