Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Accesul vizitatorilor la celebra sculptură „Cloud Gate” de Anish Kapoor va fi interzis până în 2024
anish kapoor, ny, mini bean

Accesul vizitatorilor la celebra sculptură „Cloud Gate” de Anish Kapoor va fi interzis până în 2024

Accesul la faimoasa sculptură din Chicago „Cloud Gate”, supranumită „The Bean” pentru asemănarea sa izbitoare cu bobul de fasole, va fi limitat pentru vizitatori, deoarece în curând vor începe lucrările de întreținere la Grainger Plaza.

Un gard a fost montat în jurul sculpturii, în timp ce zona este pregătită pentru o construcție.

O declarație a Departamentului de Afaceri Culturale și Evenimente Speciale din Chicago clarifică motivul accesului limitat. „Această lucrare necesară din partea orașului Chicago va fi făcută pentru a înlocui pavajele și alte reparații și îmbunătățiri de accesibilitate în piață – pentru a îmbunătăți aspectul parcului”, se arată în mesaj.

Sculptură, dezvăluită publicului treptat

Localnicii și turiștii care speră să vadă sculptura emblematică vor aștepta redeschiderea Grainger Plaza până în primăvara anului 2024.

„The Bean” este o operă de artă numită inițial „Cloud Gate” de către creatorul său.

Artistul britanic de origine indiană Anish Kapoor a proiectat sculptura pentru a fi amplasată în Grainger Plaza din Chicago, situată în popularul Millenium Park (care, la momentul deschiderii sale, se numea AT&T Plaza).

Asamblarea sculpturii reflectorizante a început în 2004 și a fost dezvăluită treptat publicului prin intermediul unui cort de construcție mobil. Aceasta a fost supranumită de vizitatori „The Bean” datorită formei sale rotunjite și familiare.

Poziționarea „The Bean” în Grainger Plaza și forma sa curbată creează o reflectare distorsionată la scară largă a orizontului orașului Chicago (și a vizitatorilor care se uită curioși la această sculptură unică). Are o înălțime de peste 10 metri, o lățime de 12 metri și o lungime de 20 de metri. Este realizată din 168 de plăci de oțel, sudate și șlefuite cu măiestrie pentru a elimina orice cusătură vizibilă, creând un aspect straniu, organic.