Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Art Basel a stabilit numele și conducerea noului său târg de la Paris

Art Basel a stabilit numele și conducerea noului său târg de la Paris

Art Basel a stabilit numele și conducerea noului său târg de la Paris, după ce a preluat Grand Palais de la principalul târg de artă modernă și contemporană, FIAC.

Paris+, par Art Basel (sau Paris+, by Art Basel) este așteptat să debuteze în luna octombrie.

Numele reflectă orașul ca „epicentru cultural” și reflectă ambiția Art Basel de a crea un eveniment emblematic cu ecou în întregul Paris, subliniind dinamica dialogului între industriile culturale – de la modă și design la film și muzică, potrivit anunțului făcut de târg.

Au fost anunțate și primele nume din conducerea Paris+: Clément Delépine (director), Virginie Aubert (general manager) și Maxime Hourdequin (director adjunct).

Paris+, investiție de peste 10 milioane de euro pe șapte ani

În luna ianuarie a acestui an a fost dezvăluit că Art Basel va prelua emblematicul Grand Palais de la FIAC, după o licitație publică. Târgul a angajat suma de 10,6 milioane de euro pentru următorii șapte ani. La acel moment, Art Basel a precizat că nu va numi noul târg Art Basel Paris, așa cum a făcut în cazul edițiilor Miami Beach și Hong Kong.

Comitetul de selecție al Paris+ va fi alcătuit din șapte persoane, dealeri din trei importante galerii franceze: Florence Bonnefous de la Air de Paris, Niklas Svennung de la Galerie Chantal Crousel și Georges-Philippe Vallois de la Galerie Georges-Philippe & Nathalie Vallois. Alături de ei, patru fondatori ai unor entități similare: Ellen de Bruijne din Amsterdam, Anton Kern din New York, Christophe Van de Weghe also din New York, și Daniel Buchholz, a cărui Galerie Buchholz are spații în Koln, Berlin și New York.

Dacă acești dealeri vor ajuta la alegerea expozanților pentru secțiunea principală, alți trei galeriști se vor ocupa de secțiunea dedicată galeriilor tinere, Galeries Emergentes. Ei sunt Isabelle Alfonsi de la Marcelle Alix din Paris, Mark Dickenson de la Neue Alte Brücke din Frankfurt, și Simone Subal, care conduce galeria omonimă din New York.