Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  British Museum are un nou director – Nicholas Cullinan, șeful National Portrait Gallery
london,,england, ,february,2017:,the,parthenon,galleries.,elgin,marbles

British Museum are un nou director – Nicholas Cullinan, șeful National Portrait Gallery

British Museum are un nou director, după scandalul furturilor izbucnit vara trecută. Nicholas Cullinan, șeful National Portrait Gallery, îl înlocuiește pe Hartwig Fischer, care a demisionat din cauza pierderii a sute de obiecte.

După demisia lui Fischer, al cărui mandat expira anul acesta, Mark Jones, fost director al Victoria and Albert Museum, a fost director interimar.

Cullinan, a cărui numire a fost aprobată de consiliul de administrație și de prim-ministrul Rishi Sunak, va prelua postul de director în vară.

El a fost numit director al National Portrait Gallery în aprilie 2015 și a supervizat renovarea de trei ani a muzeului din Trafalgar Square și redeschiderea acestuia. Anterior a lucrat la Metropolitan Museum of Art din New York și Tate Modern din Londra.

În prezent, British Museum a inițiat o procedură legală împotriva unui fost membru al personalului, curatorul Peter Higgs, acuzat că a furat și deteriorat cel puțin 1.800 de obiecte din colecția instituției. În plus, instituția urmează să treacă printr-un proces de renovare și reamenajare, proiect în valoare de aproximativ 1 miliard de lire sterline.