Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Broşe care au aparţinut vikingilor şi au fost descoperite în Isle of Man sunt expuse în premieră

Broşe care au aparţinut vikingilor şi au fost descoperite în Isle of Man sunt expuse în premieră

Cele două obiecte de bronz au fost descoperite de persoane cu detectoare de metale, arată BBC. Acestea sunt vechi de 1.000 de ani, sunt decorate cu motive care ilustrează păsări şi au 10 centimetri lungime.

Potrivit Manx National Heritage, acestea completează istoria vikingilor de pe insulă.

După ce au fost descoperite, în 2018, obiectele au fost conservate cu ajutorul specialiştilor

Ele au fost aduse înapoi pe insulă, la începutul anului. Respectivele broşe se pare că erau purtate de bărbaţi scandinavi iar până în prezent nu au fost descoperite bijuterii asemănătoare care să fi fost purtate de femei.

Alături de broşe au mai fost descoperite o cataramă şi mărgele. Arheologul Allison Fox a spus că “broşele au fost piesa lipsă în ceea ce priveşte trasarea istoriei vikingilor pe Isle of Man”.

Obiectele au fost descoperite de Craig Evans şi John Crowe în decembrie 2018 şi jumătate de an mai târziu au fost declarate patrimoniu. Evans a spus că a ştiut imediat că “descoperirea este una specială”.

Broşele sunt expuse în the Viking Gallery, la the Manx Museum din Douglas.

Credit foto: Manx National Heritage  via BBC