Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Colecţia Burrell din Glasgow va fi redeschisă, după şase ani de renovări în valoare de 68 de milioane de lire sterline

Colecţia Burrell din Glasgow va fi redeschisă, după şase ani de renovări în valoare de 68 de milioane de lire sterline

Expoziţiile cu intervenţii digitale vor pune accent pe valoarea comunităţii şi pe legăturile lucrărilor cu comerţul de sclavi, arată The Guardian.

Colecţia cuprinde peste 9.000 de opere de artă, unele vechi de 6.000 de ani iar, la finalul lunii viitoare, când va fi accesibilă publicului, va include şi inovaţii digitale, pentru a realiza o legătură între vizitatorii de secol XXI cu lucrările antice.

Această renovare este văzută de membrii comunităţii ca fiind o revenire la normalitate, după pandemie, cu atât mai mult cu cât muzeul este integrat în Pollok Country Park, cel mai vast spaţiu verde din Glasgow.

Colecţia este rezultatul eforturilor magnatului William Burrell, alături de soţia sa, Constance. Cei doi au adunat mii de opere, de la ceramică din China, vitralii, tapiserii şi artă plastică. Ei le-au donat oraşului Glasgow, în 1944 , cu condiţia ca operele de artă să fie prezentate într-un cadru rural.

Admiratorii pot vedea operele de artă începând din 29 martie.

Credit foto: The Guardian