Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Colecția Morozov: 1,2 milioane de vizitatori în ciuda pandemiei – FOTO
paul cezanne

Colecția Morozov: 1,2 milioane de vizitatori în ciuda pandemiei – FOTO

Colecția Morozov, prezentată la Fundația Louis Vuitton, la Paris, a atras 1,2 milioane de vizitatori, în ciuda pandemiei, potrivit cifrelor comunicate de muzeu.

A fost pentru prima dată când această vastă colecție, ce conține opere de Van Gogh, Cézanne, Matisse, Bonnard, precum și lucrări ale pictorilor ruși Malevici și Repin, a ieșit din Rusia pentru a fi expusă în străinătate.

monet colectia morozov

„O cifră excepțională”

„Am înregistrat 1,25 milioane de vizitatori dintre care 84% francezi. Aceată cifră nu o depășește pe cea stabilită de colecția Shchukin (1,3 milioane de vizitatori) pe care am găzduit-o în 2016-2017, dar este o cifră excepțională în ceea ce privește impactul evident al crizei sanitare și absența vizitatorilor străini, în special cei asiatici”, a estimat Fundația.

colectia morozov

„Între Shchukin și Morozov, sunt 2,55 de milioane de vizitatori care au descoperit colecții niciodată scoase din Rusia de această amploare”, a adăugat instituția.

Inițial prevăzută până la 22 februarie, datorită succesului imens, expoziția a fost prelungită până la 3 aprilie, adică o durată totală de șase luni.

Credit foto: Fundația Louis Vuitton