Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Colecție de experimente și descoperiri, în ianuarie la Art Machine
daniel loagăr prăbușitor, art machine

Colecție de experimente și descoperiri, în ianuarie la Art Machine

Art Machine, automatul de tip vending machine inițiat de gruparea artistică Pastila Roz și amplasat în Cărturești Parklake, aduce, până pe 26 ianuarie, „Prăbușitor”, o nouă colecție de 100 de lucrări originale, în ediție limitată.

Lucrările sunt realizate de Daniel Loagăr, co-fondatorul galeriei neconvenționale Celula de Artă, al atelierului Wood Be Nice și al proiectului de creație artistică NeoNlitic.

„Seria de lucrări „Prăbușitor”, pregătită pentru Art Machine #41, este inspirată, printre altele, de melodia „Chip” a grupului Coma, mai precis de versul „Dă-ne curaj să cădem din nou”.

„Mereu am fost atras de latura experimentalistă a creației artistice, de seria de încercări și eșecuri care precede o descoperire personală, timp în care mi-am creat o lume a mea, pe care am numit-o folosind un necuvânt, «Prăbușitor». Desenele aflate în Art Machine reprezintă o colecție a intereselor, experimentelor și descoperirilor mele de-a lungul unei lungi perioade de timp”, spune artistul. „Unele dintre desene sunt inspirate din mișcarea Dada, cu utilizarea lor dezinvoltă a culorii și a formei. Altele sunt exerciții de textură, folosind o varietate de medii pentru a crea interes vizual. Altele sunt legate de scriere, folosind textul și limbajul ca parte integrantă a operei de artă”.

Proiectul Art Machine încurajează consumul de artă prin punerea în contact direct a artiștilor cu publicul larg. Art Machine creează o oportunitate unică de a achiziționa lucrări originale de artă, într-un format și la un preț accesibil, în același timp oferind expunere și susținere financiară artiștilor implicați în proces. Din iulie 2020, a pus la dispoziția publicului 40 de serii de lucrări originale de la artiști.