Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Curtea casei istorice a Marthei Bibescu Lahovary – deschisă vineri, pentru un “Crăciun la palat”

Curtea casei istorice a Marthei Bibescu Lahovary – deschisă vineri, pentru un “Crăciun la palat”

Curtea casei istorice a Marthei Bibescu Lahovary  din Calea Dorobanţilor va fi deschisă vineri, pentru un eveniment numit “Crăciun la palat”, anunţă organizatorii, ARCEN.

Acesta va fi, spun ei, “un moment unic pentru București” şi o ocazie de a vizita spaţiul, sub pretextul unei petreceri.

Palatul Marthei Bibescu Lahovary, proiectat la finalul secolului XIX de arhitectul elvețian Louis Blanc, ridicat în stilul Renașterii Franceze, este locul unde celebra prințesă a copilărit. Tot în acest palat a fost logodită la doar 15 ani, cu sportivul și bogatul prinț George Valentin Bibescu, un aventurier în vârstă de doar 22 de ani, pasionat de femei, mașini și avioane.

“La finalul unui an plin de restricții și de provocări avem nevoie să fim împreună. Căci, așa cum spuneam mai de demult, nu putem fi sănătoși fără să fim fericiți. Depinde doar de noi să reinventăm ‘a fi împreună’  într-o perioadă dominată de fragilitate și vulnerabilitate”, transmit organizatorii.

De asemenea, aceştia precizează că accesul la evenimentul de vineri seara este permis cu respectarea normelor în vigoare, în contextul pandemiei.

Credit foto: Facebook/ARCEN