Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Desene realizate de artişti din Bologna în secolul XVI – expuse la Luvru
Luvru, expoziţie, Curatorial

Desene realizate de artişti din Bologna în secolul XVI – expuse la Luvru

Desene realizate de artişti din Bologna în secolul al XVI-lea, aflate în colecţia de la Luvru, sunt expuse la muzeul parizian în perioada 22 septembrie, 2022 – 16 ianuarie, 2023.

Colecţia pune în lumină modul în care a evoluat arta în acea perioadă şi în acea regiune şi aduce în centrul atenției artiști care atunci au fost, probabil, trecuți cu vederea.

Este vorba de Innocenzo da Imola, Bagnacavallo, Biagio Pupini şi Girolamo da Treviso, care au creat între anii 1515 şi 1550 şi au fost influențați de cultura clasică şi de opera lui Rafael.

Noii artişti au contribuit la crearea unui stil centrat pe lumini şi umbre, care mai târziu influențează manierele mai moderne.

Expoziţia prezintă creaţiile lui Bartolomeo Passerotti, cel mai cunoscut artist al Şcolii din Bologna din acea perioadă şi care a propus o nouă viziune artistică, pentru generaţia viitoare.