Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Diamantul negru de 555,55 de carate numit “The Enigma” a fost adjudecat la peste 3 miloane de lire sterline
enigma, sothebys

Diamantul negru de 555,55 de carate numit “The Enigma” a fost adjudecat la peste 3 miloane de lire sterline

Diamantul negru de 555,55 de carate numit “The Enigma” a fost adjudecat contra sumei de 3,16 miloane de lire sterline (4,3 milioane de dolari). Licitaţia a fost organizată miercuri de Sotheby’s.

“The Enigma”, care prezintă 55 de faţete, este unul dintre cele mai mari diamante negre din lume şi  este considerat, notează cei de la Sotheby’s în prezentare, un obiect protector, care aduce forţă. Tradiţional, diamantele negre sunt văzute ca aducătoare de pace şi reconciliere. Aceste nestemate au devenit recent preferate ale publicului, pe piaţa specializată.

Diamantul negru este una dintre cele mai rare materii cunoscute omului, iar tăierea sa necesită mult timp. De aceea, a durat mulţi ani între perioada în care The Enigma a fost achiziţionat de fostul proprietar şi certificarea obiectului ca fiind un diamant multifaţetat, în 2004.

Experţii citaţi de Sotheby’s în prezentarea pre-licitaţie aduc o reverenţă acestui fost proprietar, care a ales ca diamantul din posesia lui să fie tăiat astfel încât să reflecte amuleta hamsa, cunoscută în Orientul Mijlociu şi care este un simbol al puterii, norocului şi pavăză împotriva răului.

De altfel, piatra preţioasă a fost tăiată într-o manieră neobişnuită, deoarece majoritatea diamantelor au 57 sau 58 de faţete. Dar crearea sa a fost ghidată de ideea unei mâini în care s-ar afla acest diamant.

Citiţi şi https://curatorial.ro/societate/un-diamant-negru-iesit-din-comun-licitat-la-londra-sothebys-e-dispusa-sa-accepte-criptomonede/

Credit foto: Sotheby’s