Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Doi activiști Just Stop Oil, vinovați pentru daune asupra unui tablou Van Gogh
peach trees in blossom 1889

Doi activiști Just Stop Oil, vinovați pentru daune asupra unui tablou Van Gogh

Doi activiști din organizația Just Stop Oil au fost găsiți vinovați pentru că au cauzat daune ramei unui tablou de Vincent van Gogh expus la Courtauld Gallery din Londra.

Louis McKechnie, în vârstă de 22 de ani, și Emily Brocklebank, în vârstă de 23 de ani, au provocat daune în valoare de aproximativ 2.000 de lire sterline ramei picturii „Peach Trees In Blossom”, scrie BBC.

În luna iunie, cei doi au protestat față de utilizarea combustibililor fosili și și-au lipit palmele de rama tabloului veche de două sute de ani. Rama a fost avariată definitiv, după cum a subliniat judecătorul.

McKechnie a fost închis pentru trei săptămâni, iar Brocklebank a primit o pedeapsă cu suspendare.

Un alt activist, Xavier Gonzales-Trimmer, în vârstă de 21 de ani, a fost inițial pus sub acuzare că a „distras paznicii”, însă acuzația a fost retrasă. El a fost amendat pentru că nu s-a prezentat la o audiere prealabilă.

Anul acesta au avut loc numeroase astfel de acțiuni ale activiștilor de mediu în țări precum Marea Britanie, Italia, Germania, Spania și Australia.

Credit foto: Wikiart