Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
„Earth Goddess”, posibil cea mai înaltă sculptură ceramică din lume

„Earth Goddess”, posibil cea mai înaltă sculptură ceramică din lume

Artista Sandy Brown lucrează în studioul ei din Appledore pentru a finaliza „Earth Goddess”, care va fi cea mai înaltă sculptură ceramică din Marea Britanie și, posibil, din lume.

„Earth Goddess” va fi expusă începând cu luna aprilie, în Cornwall, și este promovată ca răspunsul din sud-vestul Angliei la „Angel of the North” (concepută de sculptorul Antony Gormley și montată în februarie 1998 în Gateshead).

„Earth Goddess”, piesa centrală a unui traseu de sculptură ceramică din St Austell

În prezent, relatează The Guardian, cele 15 piese colorate ale acesteia se află în studioul lui Brown. În câteva săptămâni, ele vor fi transportate și asamblate în St Austell, oraș din comitatul Cornwall.

„Earth Goddess” va avea 12 metri înălțime. Este sperat ca sculptura, realizată din diverse materiale precum nămol din estuarul Appledore și caolin din Cornwall, va atrage turiști și va impulsiona reputația zonei, ca loc în care poate fi admirată și creată arta.

Brown a lucrat la această sculptură în ultimii doi ani. „Earth Goddess” a fost comandată ca parte a unui proiect artistic dedicat istoriei caolinului din St Austell. Descoperirea materialului, folosit în realizarea unor produse ca hârtia, cauciucul și vopseaua, a făcut din St Austell un fel de Silicon Valley în secolele 18 – 19.

„Earth Goddess” va fi piesa centrală a unui traseu de sculptură ceramică din oraș.

Sandy Brown s-a arătat încrezătoare că „Earth Goddess” va fi cea mai înaltă sculptură ceramică din Regat și încă cercetează să afle dacă există una mai mare în lume.

Credit foto: Sandy Brown