Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Filme și expoziţie outdoor de portrete, la Casa Filipescu-Cesianu
bucharest,,romania, ,2021:,filipescu cesianu,palace,amazing,architecture,building,on

Filme și expoziţie outdoor de portrete, la Casa Filipescu-Cesianu

Proiecții de filme și o expoziţie outdoor de portrete fac parte din programul Festivalului de film „Figuri ale cinematografiei spaniole” găzduit de Casa Filipescu-Cesianu în perioada 13 – 18 septembrie.

Ambasada Spaniei la Bucureşti prezintă, în colaborare cu Muzeul Municipiului Bucureşti, festivalul care propune un ciclu format din şase filme spaniole, reprezentative pentru cinematografia țării.

Cele şase filme dispun de subtitrare în limba română şi vor putea fi urmărite în perioada 13 – 18 septembrie 2022, începând cu ora 20:00, în grădina Casei Filipescu-Cesianu (Calea Victoriei, nr.151).

Accesul publicului va fi gratuit, în limita locurilor disponibile.

Program proiecții

Marți, 13 septembrie, de la ora 19:30, va avea loc deschiderea festivalului și proiecția filmului „Mulți copii, o maimuță și un castel” (Gustavo Salmerón, 2017);

Miercuri, 14 septembrie, ora 20:00, „Viridiana” (Luis Buñuel, 1961);

Joi, 15 septembrie, ora 20:00, „Volver” (Pedro Almodóvar, 2006);

Vineri, 16 septembrie, ora 20:00, „Celula 211” (Daniel Monzón, 2009);

Sâmbată, 17 septembrie, ora 20:00, „Chico și Rita” (Javier Mariscal, Tano Errando, Fernando Trueba, 2010);

Duminică, 18 septembrie, ora 20:00, „Campionii” (Javier Fesser, 2018).

Fotografii de Victoria Iglesias, expuse în aer liber

Evenimentul include o expoziţie outdoor alcătuită dintr-o serie de fotografii realizate de Victoria Iglesias, care va putea fi admirată în perioada 13 – 25 septembrie 2022, la Casa Filipescu-Cesianu.

Victoria Iglesias, fotografă și jurnalistă spaniolă, și-a publicat și își publică lucrările în numeroase publicații spaniole și internaționale, precum Panorama, El País Semanal, El País España, Paris Match, MTV Magazine, Vanguardia, ABC, Interviú, Grupo Z, Cosmopolitan, Vogue, Woman, Público și Zendalibros.

De-a lungul carierei, a fotografiat unele dintre cele mai cunoscute figuri ale culturii, politicii și societății spaniole. Portretele ei, realizate în afara studiourilor, captează personajele fără teamă și fără concesii, în forma lor reală. Această expoziție invită la o călătorie printr-o lume a imaginii, a sunetului și a viselor. Actori și regizori, maeștri din trecut și din prezent, își arată fațetele cele mai autentice și neașteptate.