Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  „Frida, The Musical”, un spectacol ce urmărește călătoria pictoriței din Ciudad de Mexico la Paris și New York

„Frida, The Musical”, un spectacol ce urmărește călătoria pictoriței din Ciudad de Mexico la Paris și New York

„Frida, The Musical”, un spectacol ce urmărește călătoria pictoriței din Ciudad de Mexico la Paris și New York, este în lucru, cu Jaime Lozano în postura de compozitor și cu versuri semnate de Neena Beber, dramaturg recompensat cu Premiul Obie.

Musicalul beneficiază de aprobarea familiei Kahlo, potrivit The Associated Press, iar lucrul este programat să înceapă în 2023.

În luna mai a fost anunțat că un serial bazat pe viața și creația artistei mexicane Frida Kahlo este pregătit de cei care administrează patrimoniul pictoriței și de o companie de producție din Statele Unite.

Frida Kahlo (1907 – 1954) a fost subiectul mai multor filme, scurtmetraje, lungmetraje biografice și documentare. Cea mai cunoscută interpretare a artistei a fost dată de actrița Salma Hayek în filmul „Frida” (2002), regizat de Julie Taymor, premiat cu Oscar.

De-a lungul vieții, Frida Kahlo a pictat mai mult de 150 de tablouri, de cele mai multe ori descriindu-se sau prezentând evenimente din viața ei.