Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Frieze London și Frieze Masters – Mai mult de 280 de galerii din 42 de țări
london,england,9,october,2016;,entrance,to,frieze,art,fair

Frieze London și Frieze Masters – Mai mult de 280 de galerii din 42 de țări

Frieze London și Frieze Masters, care reprezintă principalul eveniment al săptămânii în capitala britanică, debutează pe 12 octombrie şi, până pe 16 octombrie, mai mult de 280 de galerii din 42 de țări expun în Regent’s Park.

Galeriile Pace, Gagosian şi Hauser & Wirth se află între participanți, iar în afara expozițiilor vor avea loc mai multe dezbateri și prezentări.

Frieze London și Frieze Masters vor sărbători spiritul creativ al orașului, spun organizatorii.

Directoarea Frieze London este Eva Langret, iar Frieze Masters, care va reuni peste 120 de galerii cu lucrări de la antic la modern, este coordonată de Nathan Clements-Gillespie.

Secțiunea principală a târgului va fi însoțită de una specială, „Focus”, dedicată galeriilor înființate în ultimii 12 ani.

O premieră în acest an va fi secțiunea intitulată „Indra’s Net”, organizată de Sandhini Poddar de la Guggenheim Abu Dhabi.

Spotlight – femeile artist de-a lungul istoriei

Mai mult de 120 de galerii din întreaga lume vor aduce producții artistice pe cealaltă parte a Regent’s Park, la Frieze Masters.

Secțiunea „Spotlight” a târgului, curatoriată de co-fondatorul AWARE, Camille Morineau, se va concentra pe femeile artist de-a lungul istoriei.

Sculpturi în Regent’s Park

Expoziția gratuită, în aer liber, sărbătorește al zecelea an în Regent’s Park, din nou curatoriată de directorul Yorkshire Park, Clare Lilley.

Sculpturile pline de culoare, semnate de 19 artiști recunoscuți la nivel internațional, vor fi expuse în grădinile luxuriante, în apropiere de corturile principale ale Frieze.

flying circus

„Flying Circus”

Artă contemporană la Somerset House

Pentru a marca a 10-a aniversare la Londra, evenimentul satelit 1-54 Contemporary African Art Fair revine la Somerset House pentru o perioadă de patru zile, cu 50 de expozanți internaționali reprezentând peste 130 de artiști din 21 de țări.

Instalația „O Barco/ The Boat” a artistei portugheze Grada Kilomba va ocupa curtea cu 140 de blocuri întinse pe 32 de metri în fața clădirii neoclasice și va fi însoțită de o serie de spectacole live.

Un eveniment special în cadrul târgului va fi creat de artista Nikita Gale, originară din Los Angeles, care va prezenta o instalaţie-chitară electrică comandată de BMW.  Instalația sculpturală cuprinde o serie de chitare concepute și dezvoltate în parteneriat cu designerii companiei. Lucrarea va fi „activată de show-uri live în spațiu”, se arată în anunțul proiectului.

Proiectul lui Gale, cunoscut sub numele de „63/22”, evidențiază modul în care Gibson Firebird, o chitară electrică emblematică, a fost creată de designerul auto american Ray Dietrich, examinând modul în care aspectele de design se suprapun cu diferitele tehnologii.