Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Galeria de artă subterană de la staţia de metrou Piaţa Romană – “vernisată” joi seara

Galeria de artă subterană de la staţia de metrou Piaţa Romană – “vernisată” joi seara

Galeria este alcătuită deopotrivă din lucrări permanente și lucrări temporare şi face parte din proiectul “Oraşul M”.

În cadrul acestui proiect, 14 artiști din noua generație, implicați voluntar, transformă spațiul subteran într-un dialog sincer între publicul călător și arta contemporană, pe teme inspirate din prezentul din care facem parte. Lucrările, fie că sunt murale sau realizate în tehnica “paste up”, instalație de obiect, lucrări grafice sau AR (realitate augmentată), oferă numeroase motive de a zăbovi în spațiul intim al artiștilor expozanți și a reflecta la mesajele pe care ni le dăruiesc.

Gândit și creat special pentru metroul bucureștean, “𝐎𝐫𝐚𝐬̦𝐮𝐥 𝐌” este un proiect dedicat artelor vizuale, născut din dorința de a valorifica spațiile urbane subterane, prin facilitarea dialogului între artiști și publicul călător aflat în tranzit. „𝐎𝐫𝐚𝐬̦𝐮𝐥 𝐌” oferă o nouă perspectivă a itinerariului obișnuit, făcând loc unui microunivers cultural pe care, uneori, preocupați de grijile cotidiene, nu avem răgaz să-l explorăm la suprafață, spun organizatorii.

𝐏𝐢𝐚𝐭̦𝐚 𝐑𝐨𝐦𝐚𝐧𝐚̆ este, după 𝐈𝐳𝐯𝐨𝐫, a doua stație de metrou ce se alătură proiectului 𝐎𝐫𝐚𝐬̦𝐮𝐥 𝐌, după lansarea din stația Timpuri Noi, ce a marcat celebrarea a 42 de ani a Metrorex printr-o serie de fotografii de arhivă din perioada în care au început construcțiile galeriilor subterane.

Credit foto: Facebook/ VAR Cultural