Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  “Grădina desfătărilor umane”, de Hieronymus Bosch, reinterpretată pentru secolul XXI la muzeul Matadero din Madrid

“Grădina desfătărilor umane”, de Hieronymus Bosch, reinterpretată pentru secolul XXI la muzeul Matadero din Madrid

Lucrarea clasică a lui Hieronymus Bosch, “Grădina desfătărilor umane” va fi reinterpretată la muzeul Matadero din Madrid, anunţă The Guardian.

Reinterpretarea aduce tripticul celebru în era digitală şi face comentarii pe tema consumerismului, a tehnologiei şi a planetei.

La peste cinci secole de la creaţia sa, “Grădina deliciilor pământeşti” este reimaginată şi reinterpretată de 15 artişti, prin intermediul picturii, sculpturii şi artei video, instalaţii şi chiar gif-uri.

Expoziţia de la Matadero este rezultatul a cinci ani de muncă, anume achiziţii şi comisionări şi 18 luni de pregătiri. Expoziţia poate fi admirată până pe 27 februarie.