Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Lucrări de Andy Warhol şi Gerhard Richter – în licitaţie la Sotheby’s, în mai
sotheby's auction, Curatorial

Lucrări de Andy Warhol şi Gerhard Richter – în licitaţie la Sotheby’s, în mai

Este vorba de o nouă licitaţie cu opere din colecţia Macklowe, ce va avea loc pe 16 mai, la New York, arată reprezentanţii Sotheby’s.

“Colecţia Macklowe spune povestea artei la cel mai înalt nivel, cu cea mai mare precizie şi claritate. Fiecare artist de aici este reprezentat într-un moment de creativitate profundă”, afirmă reprezentanta casei de licitaţii, Brooke Lampley.

Printre loturile licitaţiei din mai se regăsesc lucrări ale unor mari artişti prezenţi şi la evenimentul anterior, care a avut loc în noiembrie. Unul dintre creatori este Gerhard Richter, reprezentat de lucrarea sa, “Seascape” – o pictură la scară largă, realizată în 1975. Preţul estimat pentru această operă este între 25 şi 35 de milioane de dolari.

Autoportretul monumental al lui Andy Warhol este de asemenea prezentat în licitaţie, cu un preţ estimat între 15 şi 20 de milioane de dolari.

O operă a lui Mark Rothko, realizată în 1960, un moment de cotitură în cariera artistului, are un preţ estimat între 35 şi 50 de milioane de dolari.

Licitaţia din noiembrie, anul trecut, a unor lucrări de artă din colecţia Macklowe, a înregistrat vânzări de peste 676 de milioane de dolari.