Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Marina Abramović intră pe piaţa NFT cu proiectul „The Hero”
marina abramovic nft

Marina Abramović intră pe piaţa NFT cu proiectul „The Hero”

Marina Abramović intră pe piaţa NFT cu proiectul „The Hero”, un omagiu adus tatălui ei care a luptat în Al Doilea Război Mondial, informează cryptotimes.io.

Pe lângă această lansare, lucrarea va fi prezentată pe panouri expuse public la Londra, Berlin, Milano, New York şi Seul.

Performance-ul care este baza acestei cripto-opere a fost creat în 2001, pentru a-l omagia pe tatăl artistei, considerat erou al fostei Iugoslavii în Al Doilea Război Mondial. Filmul inspirat de această creaţie va rula pe panouri, în mai multe oraşe, inclusiv în celebrul Times Square din New York, până pe 13 august.

O Marina Abramović amazoană

Imaginea care ilustrează această operă este cea a artistei, călare pe un cal, ţinând în mână un steag alb. Proiectul este realizat cu The Cultural Institute of Radical Contemporary Art din Londra.

Platforma folosită de artistă pentru NFT este Tezos Blockchain, o platformă dedicată eticii ecologice.

De altfel, mai multe detalii vor fi oferite în cadrul Art Basel, când Abramović va vorbi despre această nouă experienţă, pe 18 iunie.

Credit foto: cryptotimes.io