Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Murale și stickere, la prima ediție Bucharest Street Art Festival / galerie foto
pasteup wall, bucharest street art festival

Murale și stickere, la prima ediție Bucharest Street Art Festival / galerie foto

Bucharest Street Art Festival are loc pentru prima dată în perioada 11 – 19 mai 2024, în trei spații din Capitală, debutând la Combinatul Fondului Plastic cu graffiti, murale, colaje cu stickere și paste-ups, expoziție de artă urbană, precum și proiecția primului documentar despre graffiti și street art din România, „De ce scriu ăștia pe pereți”.

La Combinat, deschis de la ora 14:00, au loc weekendul acesta și ateliere de artă stradală cu John Dot S (RO), mutabel (GER) și Box With Wings (HU). Mici instalații sunt montate în curtea dintre galerii, iar câteva containere și zidul de la intrare vor păstra desenele executate de diverși artiști.

Festivalul, născut din Bucharest Stickerz Fest, va continua în 15 mai cu o discuție, „Street Art și vandalism în București”, la Institutul Goethe, la care participă artiști, grafferi, reprezentanți ai autorităților și oameni implicați în viața culturală a orașului, iar în 18 și 19 mai, ajunge la Muzeul Național de Artă Contemporană (MNAC), unde au loc intervenții artistice diverse din zona de street art.

01 bucharest street art festival 2024, curatorial.ro

BSAF 2024, curatorial.ro

1 bucharest street art festival 2024, curatorial.ro

BSAF 2024, curatorial.ro

2 bucharest street art festival 2024, curatorial.ro

BSAF 2024, curatorial.ro

3 bucharest street art festival 2024, curatorial.ro

BSAF 2024, curatorial.ro

stickers 1 bucharest street art festival 2024, curatorial.ro

Schimb de stickere la BSAF 2024, curatorial.ro

stickers 2 bucharest street art festival 2024, curatorial.ro

Artiști desenând stickere la BSAF 2024, curatorial.ro