Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Muzeu la început de drum, finanțat la nivelul Met
glenstone

Muzeu la început de drum, finanțat la nivelul Met

Glenstone, muzeu de artă privat din Potomac (statul Maryland), înființat în urmă cu 17 ani, a primit o finanțare demnă de Metropolitan Museum of Art.

Colecționarul și industriașul Mitchell Rales a făcut o donație de 1,9 miliarde de dolari – în numerar și acțiuni – către Fundația Glenstone, care administrează muzeul de artă contemporană pe care el și soția sa l-au înființat în 2006.

Glenstone are acum active în valoare de 4,6 miliarde de dolari, aproape la fel de mult ca Met, relatează Bloomberg.

Donația lui Rales către propria fundație este una dintre cele mai mari făcute vreodată în artă. Ea a fost înregistrată în declarația de impozit pe 2021 a Glenstone și ridică activele nete ale fundației la 4,6 miliarde de dolari – aproape la fel ca Metropolitan Museum of Art din New York.

Fondurile susțin un parc de sculpturi și muzeul din Maryland, unde soții Rales își au reședința personală. Glenstone este un loc care integrează arta, arhitectura și natura într-un mediu contemplativ, după cum este prezentat.

În urmă cu un an, Glenstone a cumpărat un set de opt acuarele semnate de Hilma af Klint și a devenit prima instituție americană ce deține lucrări ale artistei suedeze considerată un pionier al artei abstracte occidentale. Suma nu a fost dezvăluită.

Muzeul a achiziționat lucrările dintr-o expoziție a galeriei David Zwirner din New York intitulată „Tree of Knowledge (1913 – 1915)”.