Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Muzeul Luvru, aproximativ 8 milioane de vizitatori în 2022
muzeul luvru

Muzeul Luvru, aproximativ 8 milioane de vizitatori în 2022

Muzeul Luvru, cel mai popular din lume, a înregistrat aproximativ 8 milioane de vizitatori în 2022, o creștere cu 120% față de anul anterior, însă numărul este cu 19% mai mic decât în 2019.

Președinta și directoarea muzeului, Laurence des Cars, a spus că cifrele reprezintă „o mare încurajare”, mai ales că 60% din totalul de 7,8 milioane de vizitatori au fost vizitatori în premieră și că 45% din total au fost persoane cu vârste de până la 25 de ani, potrivit AFP.

Vizitatorii americani au reprezentat aproximativ o cincime din total, iar absența turiștilor chinezi (care în 2019 au reprezentat 8% din totalul vizitatorilor Muzeului Luvru) a fost resimțită din plin.

Cifrele sunt în creștere în instituțiile franceze de cultură, după primii doi ani de pandemie. Mont-Saint-Michel și Arc de Triomphe au reușit să revină la nivelul din 2019, potrivit oficialilor. Muzeul Pompidou a înregistrat chiar o creștere de vizitatori pentru colecțiile permanente, de la 1,4 milioane la 1,5 milioane de vizitatori. Totuși, Palatul Versailles a înregistrat cu 16% mai puțini vizitatori și Muzeul Orsay, o scădere de 10% față de 2019.